C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

KTM 1290 Super Duke R Gaz Kelebeği Sorunu

23 görüntülenme 20.11.2025 20:29 Salih Doğan
Merhaba arkadaşlar, KTM 1290 Super Duke R motosikletimde gaz kelebeği sorunu yaşıyorum. Motosikletimi çalıştırdığımda gaz kelebeği açılmıyor ve gaz vermeme neden oluyor. Bu durum özellikle hızlanma esnasında çok can sıkıcı olabiliyor. Sorunun kaynağını anlamakta zorlanıyorum ve çözüm bulamadım. Yaşadığım bu sorun hakkında bilgisi olan veya benzer bir durumu yaşamış olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

S
Salih Doğan
29.01.2025 13:49

Benzer bir sorunu yaşadım ve gaz kelebeği sensörünü kontrol ettirdim, sorunun çözümü bu olabilir. Ayrıca motosikletinizin elektrik sistemi ve aküsünü de kontrol ettirmeniz faydalı olabilir. Bir uzmana danışarak sorunu daha detaylı inceletebilirsiniz.

İsmail Bekar
29.01.2025 15:12

Merhaba, gaz kelebeği sorunu genellikle kirli veya sıkışmış bir kelebek mekanizmasından kaynaklanır, bu yüzden kelebeği temizleyip yağlamak sorunu çözebilir.

C
Cengiz Türkmen
29.01.2025 23:56

Bu tip gaz kelebeği sorunları genellikle KTM 1290 Super Duke R'nin elektronik sisteminden kaynaklanabilir. Öncelikle bir servise götürüp detaylı bir kontrol yaptırmanı öneririm. Ayrıca forumlarda bu konuyla ilgili tecrübeler paylaşan diğer sürücülerin deneyimlerini de takip edebilirsin.