C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Motosiklet > Triumph > Bonneville T100 Arka Fren Sorunu

25 görüntülenme 20.11.2025 20:30 tayfun.aydogan65
Arka frenimde son zamanlarda bir sorun yaşıyorum. Triumph Bonneville T100 motosikletimde freni sıktığımda beklenenden daha uzun mesafe kat ediyorum ve fren hissi oldukça zayıf. Bu durum beni sürüş sırasında endişelendiriyor ve güvenlik açısından da risk oluşturabiliyor. Arka frenin bu şekilde çalışması, manevra yaparken ve ani durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Bu konuda daha önce yaşayan veya çözüm bulan var mı acaba?

Yorumlar

C
celal.tamer31
22.02.2025 21:16

Arka frenlerinizde sorun yaşıyorsanız öncelikle fren hidroliği seviyesini kontrol etmenizde fayda var. Daha sonra fren balatalarını ve fren diskini kontrol ederek gerekli temizliği yapabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse yetkili bir Triumph servisine danışmanızı öneririm.

I
Ilhan.bozdogan52
22.02.2025 22:26

Arka frenlerde yaşanan sorun genellikle fren balatalarının aşınmasından kaynaklanır. Balataların kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi sorunu çözebilir. Ayrıca fren hidroliği seviyesini de kontrol etmekte fayda var. Bunları yaparak sorunu çözebilir ve güvenli bir sürüş deneyimi yaşayabilirsiniz.

D
davut.sevim61
23.02.2025 11:43

Arka fren sorunu yaşıyorsanız, öncelikle fren balatalarını ve fren hidroliğini kontrol ettirmenizi öneririm.