C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Motosikletimdeki Mondial 100 Hyenanın Motoru Çok Isınıyor

25 görüntülenme 20.11.2025 20:30 hakan.yilmaz67
Motosikletimdeki Mondial 100 Hyena'nın motoru son zamanlarda çok fazla ısınıyor. Özellikle uzun yolculuklarda ve yüksek hızlarda bu durum daha belirgin hale geliyor. Motorun aşırı ısınması nedeniyle performansta düşüş yaşıyorum ve bu durum beni endişelendiriyor. Soğutma sistemiyle ilgili bir sorun olabilir mi yoksa farklı bir neden mi söz konusu, bilmiyorum. Ancak motorun sürekli olarak aşırı derecede ısınması sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor. Bu konuda ne yapabileceğim hakkında fikir sahibi olmak istiyorum.

Yorumlar

E
eren.kaplan63
10.02.2025 07:53

Motorunun aşırı ısınmasının nedeni olabilir, motor yağı seviyesini kontrol etmeyi unutma. Ayrıca, radyatörde tıkanıklık olup olmadığını da kontrol etmen faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, bir servise danışmanı tavsiye ederim.

S
sancar.zorlu81
10.02.2025 17:14

Motosikletinizdeki Mondial 100 Hyena'nın motorunun aşırı ısınması genellikle soğutma sistemiyle ilgili sorunlardan kaynaklanabilir. Öncelikle radyatörü kontrol edip temizliğini yapmanızı öneririm. Ayrıca termostatın da doğru çalışıp çalışmadığını kontrol ettirmenizde fayda var.

K
koral.gursoy67
10.02.2025 17:23

Motorun aşırı ısınmasının nedeni olası bir soğutma sorunu olabilir. Öncelikle radyatör ve soğutma sistemi kontrol edilmeli. Ayrıca motor yağı seviyesi de düzenli olarak kontrol edilmelidir. Bu kontrolleri yaptıktan sonra sorun devam ederse profesyonel bir servise başvurmanızı öneririm.