C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Peugeot 301 Direksiyon Sertliği Sorunu

25 görüntülenme 20.11.2025 20:30 ergin.gunes56
Peugeot 301 model aracımda son zamanlarda direksiyon sertliği sorunu yaşıyorum. Özellikle düz yolda seyir halindeyken direksiyonu çevirmekte zorlanıyorum ve direksiyon hareketleri oldukça sert hissediliyor. Bu durum sürüş konforumu olumsuz etkiliyor ve aracımı kullanırken rahatsızlık duymama sebep oluyor. Bu sorunun neden kaynaklandığını anlamak ve çözüm bulmak için yardımınıza ihtiyacım var. Bu konuda deneyimi olan veya benzer bir sorun yaşayan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

Yorumlar

B
bekir.alkan81
17.02.2025 00:20

Direksiyon sertliği genellikle direksiyon sistemindeki sorunlardan kaynaklanabilir. Öncelikle direksiyon yağı seviyesini kontrol ettirerek başlayabilirsiniz.

S
sadi.karagoz49
17.02.2025 02:22

Bu tip direksiyon sertliği sorunları genellikle direksiyon pompası ya da hidrolik direksiyon sistemindeki bir sorundan kaynaklanabilir. Öncelikle direksiyon yağı seviyesini kontrol etmek iyi bir başlangıç olabilir. Eğer yağ seviyesi düşükse, eksik yağı tamamlayarak sorunu çözebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, bir servise giderek direksiyon sisteminde detaylı bir kontrol yaptırmanızı öneririm.

Z
zafer.ildiz71
17.02.2025 15:41

Direksiyon sertliği genellikle direksiyon hidroliği seviyesinin düşük olmasından kaynaklanabilir. Öncelikle hidrolik seviyesini kontrol ettirip gerekirse tamamlatmak sorunu çözebilir. Eğer sorun devam ederse, direksiyon kutusunun kontrol edilmesi ve gerekli ayarlamaların yapılması gerekebilir.