Merhaba, Peugeot 308 model aracımda vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Özellikle yavaş hızlarda vitesi değiştirmeye çalıştığımda sert bir şekilde geçiyor ve bazen geri vitese atma sorunu yaşıyorum. Aracımın vites kutusunda herhangi bir sıkışma veya ses de yok. Bu sorun özellikle trafikte ilerlerken can sıkıcı olabiliyor. Aracımın daha önce hiçbir vites geçiş sorunu yaşamamıştım, bu neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Umarım bir çözüm bulabilirim. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Merhaba, Peugeot 308’de yaşadığınız vites geçiş sorununu çözmek için öncelikle debriyaj ayarını kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, vites kutusunun yağı ve filtresinin kontrol edilmesi gerekebilir. Son çare olarak, vites mekanizmasında oluşabilecek herhangi bir mekanik arızayı da göz önünde bulundurmanızda fayda var. Umuyorum ki sorununuzu kısa sürede çözebilirsiniz.
Benzer bir sorunla karşılaştım ve şanzıman yağı seviyesini kontrol etmek işe yaradı. Ayrıca vites geçişlerinde sorun yaşamamak için debriyaj ayarlarını da kontrol ettirebilirsin. Eğer sorun devam ederse uzman bir servise danışmanı öneririm.