Geçen hafta Peugeot 806’m ile seyahat ederken aniden motor arızasıyla karşılaştım. Aracımın motoru aniden güç kaybetti ve rölanti devrinde dalgalanmalar meydana geldi. Ayrıca araç titreşim yapmaya başladı ve egzozdan garip bir ses gelmeye başladı. Aracımı hemen kenara çekip motor kaputunu açtığımda dumanlar yükseliyordu ve bir yanık koku hissediliyordu. Aracımı servise götürdüm fakat henüz tam olarak sorunun ne olduğu konusunda bir bilgi alamadım. Yaşadığım bu motor arızası gerçekten can sıkıcı. Umarım sorun kolayca çözülür.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Aracınızın motor arızasını gidermek için öncelikle yetkili bir servise başvurmanızı öneririm. Uzmanlar en doğru teşhisi koyarak sorununuzu çözebilirler.
Aracınızın motor arızasını kontrol ettirmeniz ve gerekli bakımı yaptırmanız önemli olabilir. Yetkili bir servise danışarak sorunun kaynağını tespit ettirebilirsiniz.
Peugeot 806’nın motor arızasıyla karşılaşman gerçekten can sıkıcı olabilir. İlk olarak, aracını bir Peugeot yetkili servisine götürerek detaylı bir motor kontrolü yaptırmanı öneririm. Ayrıca, aracın garanti kapsamında olup olmadığını da kontrol ettirmen faydalı olabilir.