C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

RKS 125R Motosiklet Gaz Vermiyor Sorunu.

17 görüntülenme 20.11.2025 20:30 denizhan.meric69
Merhaba, motosikletim RKS 125R bir süredir gaz vermeme sorunu yaşıyor. Gaz kolu tam gaz konumunda bile motor devri yükselmiyor ve hızlanma olmuyor. Bu durum özellikle yokuş yukarı çıkarken ve hızlanma gerektiren durumlarda sıkıntı yaratıyor. Sorunun kaynağını bulamadım ve çözüm konusunda yardıma ihtiyacım var. Yaşadığım bu sorun yüzünden motosikletimi güvenle kullanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

M
mumin.ertem58
10.02.2025 06:13

Merhaba, RKS 125R motosikletinizin gaz vermeme sorununun sebebi genellikle hava filtresinin tıkanması olabilir. Öncelikle hava filtresini kontrol ederek temizleyebilir veya değiştirebilirsiniz. Ayrıca karbüratördeki sorunlar da gaz vermeme probleminin nedeni olabilir, bu durumda karbüratörü temizletmeniz gerekebilir. Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

C
Cem Şahin
10.02.2025 13:56

Merhaba, RKS 125R motosikletinizin gaz vermeme sorununun nedeni genellikle karbüratördeki tıkanıklık olabilir. Öncelikle karbüratörü temizleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, bu durumda motosikletinizin yakıt hattını ve filtresini kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım sorununuzu kısa sürede çözebilirsiniz.