C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

RKS 125R Motosiklet Gaz Vermiyor Sorunu - Çözüm Önerileri Aranıyor

13 görüntülenme 20.11.2025 20:30 cem.kaya94
Merhaba, RKS 125R motosikletimde son zamanlarda gaz vermeme sorunu yaşıyorum. Motosikleti çalıştırdığımda normal şekilde çalışıyor ancak gaza bastığımda bir türlü hızlanmıyor. Gaz kolu tam olarak açıkken dahi motorun devri düşük kalıyor ve ilerlemiyor. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor ve motosikletimi kullanılamaz hale getiriyor. Sorunun ne kaynaklandığını bir türlü anlayamadım, bu yüzden çözüm önerileri arıyorum. Yaşadığım bu sorun hakkında tecrübesi olan veya benzer bir durumu yaşamış olan varsa paylaşımlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

O
oguzhan.Isaoglu72
30.01.2025 19:29

Aracınızın gaz vermeme sorununun nedeni olası hava filtresi tıkanıklığı olabilir, filtre kontrolü yapmanızı öneririm.

E
elvan.gundogdu16
30.01.2025 21:54

Motosikletinizin gaz vermeme sorununu kontrol ederken, hava filtresini ve bujiyi kontrol etmeyi unutmayın.

K
kerem.Sen56
31.01.2025 02:44

Arkadaşım, RKS 125R motosikletinin gaz vermemesi sorunu genellikle karbüratördeki tıkanıklıktan kaynaklanır. Öncelikle karbüratörü temizleyerek sorunu çözebilirsin. Eğer bu işlem sorunu gidermezse, hava filtresini kontrol etmeyi de unutma.