Merhaba, Zontes 310 T model motosikletimin vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vitesi yükseltirken takılmalar oluyor ve vites değişimi sırasında sert bir şekilde geçiş yapıyor. Bu durum sürüş konforumu oldukça düşürüyor ve motosikleti kullanırken güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunu çözmek için farklı vites ayarları denedim ancak sonuç alamadım. Zontes 310 T'nin vites sistemiyle ilgili bir problem olabileceğini düşünüyorum ve çözüm bulmak için yardım arıyorum. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.
Sorun: Zontes 310 Tnin Vites Geçişleri Sorunlu
17 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
kemalettin.dagli22
Yorumlar
B
batikan.buyukkaya24
22.02.2025 17:18
Arka freni sıkıştırmadan önce debriyajı tam olarak bıraktığınızdan emin olun, bu vites geçişlerindeki sorunu çözebilir. Eğer sorun devam ederse, vites kutusunun kontrol edilmesi için yetkili servise başvurmanızı öneririm.
B
batikan.tari63
22.02.2025 22:40
Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle şanzıman yağı seviyesini ve kalitesini kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, yetkili servise başvurmanızda fayda var.
A
alphan.gorkemli13
23.02.2025 12:54
Bu tür durumlarda vites kutusunun ayarlarını kontrol ettirmeniz ve gerekirse yağ seviyelerini kontrol ettirmeniz önemli olabilir.