C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

SYM Allo 125 Gaz Kelebeği Sorunu.

20 görüntülenme 20.11.2025 20:30 Cagan.karadeniz97
SYM Allo 125 model motosikletimde gaz kelebeği ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Gaz verirken motosikletin tepkisi gecikmeli ve düzensiz oluyor. Bazen gaz kelebeği tamamen kapanıyor ve motor gücü kesiliyor. Bu durum özellikle hızlanma esnasında oldukça can sıkıcı olabiliyor. Sorunun kaynağını bulamadım ve çözüm konusunda yardıma ihtiyacım var. Yaşadığım bu sorun yüzünden motosikletimi güvenle kullanamıyorum ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

U
ucar.Sen83
09.02.2025 13:33

SYM Allo 125'in gaz kelebeği sorununu çözmek için öncelikle gaz kelebeği bağlantılarını kontrol etmenizi öneririm. Eğer bağlantılarda bir sorun yoksa, gaz kelebeği sensörünü kontrol etmek de faydalı olabilir.

E
ediz.sozen33
09.02.2025 17:26

SYM Allo 125'in gaz kelebeği sorunuyla ilgili olarak öncelikle gaz kelebeği bağlantılarını kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, yetkili bir servise başvurarak detaylı bir kontrol yaptırmanızda fayda var.

F
feyyaz.peker95
09.02.2025 22:31

SYM Allo 125'in gaz kelebeği sorunuyla ilgili olarak, öncelikle gaz kelebeğinin temizlenmesi ve yağlanması gerekebilir. Eğer sorun devam ederse, gaz kelebeği sensörünün kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemli olabilir. Son çare olarak da bir uzmana danışarak detaylı bir inceleme yaptırmanızı öneririm.