C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Vespa 946 125 i.e. Gaz Kelebeği Sorunu

24 görüntülenme 20.11.2025 20:30 serkan.soysal73
Merhaba arkadaşlar, Vespa 946 125 i.e. model motosikletimde son zamanlarda gaz kelebeği sorunu yaşıyorum. Motosikletimi çalıştırdığımda gaz kelebeği takılı kalıyor ve gaz tepkisi alamıyorum. Bu durum özellikle trafikte ilerlerken oldukça can sıkıcı olabiliyor. Sorunu gidermek için birkaç kez servise götürdüm ancak henüz kalıcı bir çözüm bulamadık. Bu konuda benimle aynı sorunu yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

T
tanju.temiz48
31.01.2025 18:27

Gaz kelebeği sorunu genellikle kirlenmiş veya sıkışmış bir gaz kelebeği mekanizmasından kaynaklanır, mekanizmayı temizlemek veya değiştirmek sorunu çözebilir.

D
duygu.Ozerk45
01.02.2025 05:41

Benzer bir sorun bende de yaşandı. Gaz kelebeği temizliği yapılabilir, ancak parça değişimi gerekebilir. Uzman bir servise danışmanızı öneririm.

S
selcuk.gorkemli21
01.02.2025 08:11

Merhaba, gaz kelebeği sorunu genellikle Vespa 946 125 i.e. modelinde karşılaşılan yaygın bir sorundur. Sorunu çözmek için öncelikle gaz kelebeği mekanizmasını detaylıca kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, bir Vespa servisine götürerek profesyonel bir yardım almanızda fayda var. Umarım sorunu kısa sürede çözebilirsiniz.