Merhaba arkadaşlar, uzun süredir kullandığım Mondial 100 MFM motosikletimde sürekli bir yağ kaçağı sorunu yaşıyorum. Özellikle uzun süreli sürüşlerden sonra alt kısımda birikmiş yağ lekelerini fark ediyorum ve sürekli yağ seviyesini kontrol etmek zorunda kalıyorum. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Yağ kaçağının neden kaynaklandığını anlamak ve bu sorunu çözmek için ne yapabileceğim konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ kaçağı sorunu genellikle conta veya contaların sıkışmamasından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle conta kontrolü yapmanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir servisten destek almanızda fayda var.
Yağ kaçağı sorununun çözümü için öncelikle motorun alt kısmını detaylı bir şekilde kontrol etmeni öneririm. Yağ sızdıran noktayı tespit ettikten sonra gerekli tamiratı yaptırman ve yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmen önemli. Eğer sorun devam ederse bir motosiklet servisine danışman faydalı olabilir.