C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Yeni Mondial 125 MC Roadracerda Yaşadığım Vites Değişim Sorunu

14 görüntülenme 20.11.2025 20:30 ferdi.orhanli69
Merhaba arkadaşlar, yeni Mondial 125 MC Roadracer motosikletimde bir süredir vites değişim sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vitesi yükseltmeye çalıştığımda sık sık boşa düşüyor ve istediğim gibi vites geçişi sağlanmıyor. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik açısından da endişe verici olabiliyor. Sorunu çözmek için farklı yöntemler denedim ancak henüz kalıcı bir çözüm bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşayan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

G
goktug.atalay91
17.02.2025 04:12

Merhaba, yaşadığın vites değişim sorunuyla ilgili ilk yapman gereken şey, debriyajı tam olarak bırakmadan vites değiştirmemek olabilir. Ayrıca, vites kutusundaki yağ seviyesini kontrol etmek de sorunu çözebilir. Eğer sorun devam ederse, bir servise danışman faydalı olabilir. Umarım sorununu çözebilirsin

I
Ilker.Senkal66
17.02.2025 07:21

Merhaba, vites değişim sorunu genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir. Öncelikle debriyaj kablosunun gerginliğini kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca vites kutusundaki yağ seviyesini de kontrol etmek faydalı olabilir. Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

Y
yalcin.ertekin47
17.02.2025 12:24

Merhaba, yaşadığın vites değişim sorunuyla ilgili önerim, öncelikle vites kutusunu kontrol ettirmen olurdu. Gerekli ayarlamaların yapılması sorunu çözebilir. Ayrıca, debriyaj ayarlarını da gözden geçirmende fayda var. Umarım sorununu çözebilirsin, iyi sürüşler