C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Yeni Mondial 125 MH Driftte Arka Fren Sorunu

24 görüntülenme 20.11.2025 20:30 kivanc.dikbas80
Arka frenimde bir sorun yaşıyorum. Yeni Mondial 125 MH Drift modelimde fren pedalına bastığımda istediğim kadar etkili bir frenleme yapamıyorum. Pedala basınca hissedilir bir direnç yok ve motosikletin durması gerektiği gibi durmuyor. Bu durum özellikle virajlarda ve hızlı durma gerektiren durumlarda can sıkıcı olabiliyor. Fren balatalarını kontrol ettim ancak herhangi bir aşınma veya hasar göremedim. Bu sorunla karşılaşan ya da çözüm önerisi olan var mı acaba?

Yorumlar

A
anil.erturk93
29.01.2025 18:30

Arka fren sorunuyla ilgili olarak fren balatasını kontrol ettirmenizi öneririm, belki de değiştirilmesi gerekebilir.

K
koral.gursoy67
30.01.2025 00:05

Arka fren sorunu genellikle fren balatalarının aşınmasından kaynaklanır. Öncelikle balataların kontrol edilmesi ve gerekiyorsa değiştirilmesi önemlidir. Ayrıca fren sisteminin genel bir bakımının yapılması da sorunu çözebilir. Uzman bir servise danışarak detaylı bir kontrol yaptırmanız faydalı olacaktır.

N
nazli.Coban78
30.01.2025 09:02

Arka fren problemi genellikle fren balatasının aşınmasından kaynaklanır, bir servise giderek balataların kontrol edilmesini öneririm.