Geçtiğimiz haftalarda satın aldığım yeni Mondial 135 UAG modelinde motor performansıyla ilgili ciddi bir sorun yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde güç kaybı yaşanıyor ve motorun istediğim performansı vermediğini net bir şekilde hissediyorum. Bu durum sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişeleri yaratıyor. Konuyla ilgili yetkili servisle iletişime geçtim fakat henüz net bir çözüm bulunamadı. Durumu çözebilmek adına fikirlerinize ihtiyacım var. Benzer bir sorun yaşayan var mı acaba?
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yeni Mondial 135 UAG modelindeki motor performansı sorunuyla ilgili öncelikle bir servise giderek motorun detaylı bir şekilde kontrol edilmesini öneririm. Ayrıca, yakıt sistemi ve buji gibi parçaların da gözden geçirilmesi gerekebilir.
Bu modeldeki motor performansı sorununun sebebi genellikle hava filtresi veya yakıt sistemi ile ilgili olabilir. Öncelikle bu parçaların kontrol edilmesi ve gerekirse temizlenmesi faydalı olabilir. Ayrıca, egzoz sistemi de performansı etkileyebileceği için bu da gözden geçirilmelidir.
Krank mili problemi genellikle bu tür performans sorunlarına yol açabilir. Uzman bir servise giderek motorun detaylı bir kontrolünden geçirebilirsin.