Merhaba arkadaşlar, Yuki Active 125 model motosikletimde son zamanlarda gaz verme sorunu yaşıyorum. Motosikleti çalıştırdığımda gaz vermememe rağmen motorun hızlanmaması ve devirin düşük kalması gibi bir sorunla karşılaşıyorum. Bu durum özellikle kalkışlarda ve yokuş yukarı çıkarken oldukça can sıkıcı olabiliyor. Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım, bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşayan var mı acaba? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yuki Active 125’in gaz vermeme sorunuyla karşılaşan biri olarak öncelikle karbüratörü kontrol etmeni öneririm. Eğer karbüratör temiz değilse bu tür sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ayrıca hava filtresini de düzenli aralıklarla kontrol etmeyi unutma, bu da performansı olumsuz etkileyebilir.
Yuki Active 125’in gaz vermemesi sorununu yaşayan birçok kişi var. Öncelikle karbüratörün temizliğini kontrol ettirmenizi öneririm. Ayrıca hava filtresini de kontrol etmek faydalı olabilir. Umarım sorununuzu kısa sürede çözebilirsiniz.
Muhtemelen Yuki Active 125’inizin karbüratöründe sorun olabilir, temizletmenizi veya ayarlatmanızı tavsiye ederim.