C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Yuki Active 125 Vites Geçiş Sorunu

16 görüntülenme 20.11.2025 20:30 Umut Can
Merhaba, Yuki Active 125 model motosikletimde vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle 3. vitesten 4. vitese geçerken sıkıntı yaşıyorum. Vites değişimi yaparken zorlanıyor ve bazen geçiş tam olarak gerçekleşmiyor. Bu durum özellikle şehir içi trafiğinde beni oldukça zor durumda bırakıyor. Sorunun kaynağını anlamaya çalışıyorum ancak bir türlü çözüm bulamadım. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşayan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

I
Ilhan.tokuc96
20.02.2025 19:16

Arkasındaki zinciri kontrol etmeyi deneyebilirsin, sıkışmış veya yıpranmış olabilir. Bir de vites kutusundaki yağı kontrol etmekte fayda var, eksik ya da kirlenmiş olabilir.

E
erdinc.akdeniz89
20.02.2025 21:52

Merhaba, Yuki Active 125'in vites geçiş sorununu çözmek için öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, vites kutusundaki yağ seviyesini kontrol etmek de faydalı olabilir. Son olarak, uzun süredir değiştirilmemiş olan vites zincirini ve dişlilerini kontrol ettirmenizde fayda var. Umarım bu öneriler sorununuzu çözmenize yardımcı olur.

A
alkan.okyay51
21.02.2025 03:58

Bunun için öncelikle vites değişimlerini daha yavaş ve kontrollü yapmayı deneyebilirsin. Ayrıca zincir ve dişlileri kontrol ettirerek sorunun kaynağını belirleyebilirsin.