Merhaba, Zealsun 125 GY motosikletimde şanzımanla ilgili bir sorun yaşıyorum. Özellikle vites değiştirirken gıcırdama sesi geliyor ve vites geçişleri zorlaşıyor. Aynı zamanda bazen vitesler arasında sıçramalar oluyor ve istediğim vitesi seçemiyorum. Bu durum sürüş keyfimi oldukça olumsuz etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunun kaynağını bulamadım ve çözüm konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer sorunu yaşamış olan var mı? Teşekkürler.
Zealsun 125 GY Şanzıman Sorunu
23 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
arif.Onal53
Yorumlar
I
Iskender.demiroglu56
13.02.2025 23:05
Şanzıman sorunu genellikle yağ eksikliğinden kaynaklanır, öncelikle yağ seviyesini kontrol etmeni tavsiye ederim.
E
ertan.gokturk50
14.02.2025 11:09
Merhaba, Zealsun 125 GY'nin şanzıman sorunuyla ilgili olarak öncelikle yağ seviyesini kontrol etmenizi öneririm. Eğer yağ seviyesi uygunsa, şanzıman dişlilerinde aşınma olup olmadığını kontrol ettirmeniz faydalı olabilir. Son olarak, yetkili servise danışarak detaylı bir inceleme yaptırmanızda yarar var. Umuyorum sorununuzu çözebilirsiniz.
T
tanju.Ilter91
14.02.2025 16:04
Merhaba, Zealsun 125 GY'nin şanzıman sorunuyla ilgili önerim, yetkili servise giderek detaylı bir inceleme yaptırmanız olacak. Böylece sorunun kaynağını tespit edip doğru bir çözüm bulabilirsiniz.