Merhaba arkadaşlar, Zontes 350 E motosikletimde yağ kaçağı sorunu yaşıyorum. Motoru çalıştırdıktan bir süre sonra alt kısımdan yağ damlamaları görüyorum ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor. Motorun alt kısmında yağ lekeleri oluştuğunu fark ettim ve sürekli yağ seviyesini kontrol etmek zorunda kalıyorum. Yağ kaçağının neden kaynaklandığını bulamadım ve bu sorunu çözmek için ne yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşamış olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Yağ kaçağı sorunu genellikle contaların sıkışmamasından kaynaklanıyor olabilir, bu yüzden contaların kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi önemli olabilir. Ayrıca motorun fazla ısınmaması için düzenli aralıklarla yağ seviyesinin kontrol edilmesi de önemli bir nokta olabilir.
Yağ kaçağı sorununu çözmek için öncelikle motosikletin alt kısmını detaylıca inceleyerek sızıntının kaynağını belirlemek önemli olabilir.
Yağ kaçağı sorununu çözmek için öncelikle motorun alt kısmını detaylıca inceleyerek sızıntının kaynağını belirlemek önemli olabilir.