C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Zontes 350 R Gaz Kolu Sorunu - Yardım Edin.

20 görüntülenme 20.11.2025 20:29 Mehmet Demir
Merhaba, Zontes 350 R model motosikletimin gaz kolunda bir sorun yaşıyorum. Gaz kolu bazen sıkışıyor gibi hissediyorum ve istediğim hızda sürekli sabit kalamıyorum. Bu durum özellikle uzun yolculuklarda oldukça rahatsız edici olabiliyor. Sorunun kaynağını bir türlü bulamıyorum ve çözüm konusunda da yardıma ihtiyacım var. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Yorumlar

İsmet Sarı
16.02.2025 13:54

Gaz kolunda yaşadığınız sorunun nedeni genellikle kirlenme veya sıkışma olabilir. Gaz kolunu dikkatlice temizleyip yağlayarak sorunu çözebilirsiniz.

M
Mesut Kurt
16.02.2025 18:09

Zontes 350 R'nin gaz kolunda sorun yaşıyorsan, öncelikle gaz kablosunun gevşek olup olmadığını kontrol etmelisin. Eğer kabloyla ilgili bir sorun yoksa, gaz kelebeği mekanizmasında bir arıza olabilir, bu durumda yetkili servise gitmen en iyisi olabilir.

C
Cengiz Türkmen
16.02.2025 18:20

Eğer Zontes 350 R'nin gaz kolunda sorun yaşıyorsanız, öncelikle gaz kablosunun doğru şekilde bağlı olduğundan emin olun. Ardından gaz kablosunun gevşek olup olmadığını kontrol edin. Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz.