C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Zontes 350 T1 Vites Geçiş Sorunu

1 görüntülenme 20.11.2025 20:30 Taner Güneş
Merhaba, Zontes 350 T1 motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken sıkıntı yaşıyorum. Vitesi yükseltmeye çalıştığımda gıcırtı sesi geliyor ve geçiş yapamıyorum. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunun kaynağını bulamadım ve çözüm konusunda da yardıma ihtiyacım var. Bu sorunu yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

C
cansu.gunes68
03.02.2025 09:36

Zontes 350 T1'in vites geçiş sorunuyla ilgili olarak öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol etmeni öneririm. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir motosiklet tamircisine göstermen faydalı olabilir.

E
ergin.kalayci81
03.02.2025 09:41

Merhaba, Zontes 350 T1'de yaşadığın vites geçiş sorunuyla ilgili önerim, öncelikle debriyaj ayarını kontrol etmen olacak. Eğer sorun devam ederse, şanzıman yağı seviyesini ve kalitesini kontrol etmekte fayda var. Son çare olarak, yetkili servise danışarak detaylı bir kontrol yaptırabilirsin. Umarım sorununu çözebilirsin, iyi sürüşler

B
batikan.agaoglu56
03.02.2025 18:04

Bu tür vites geçiş sorunları genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir. Öncelikle debriyajın ayarlarını kontrol ettirmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse yetkili servise başvurmanızda fayda var.