Merhaba arkadaşlar, Zontes 350 T2 motosikletimde vites değiştirme sorunu yaşıyorum. Özellikle yüksek devirlerde vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Vitesi yukarı ya da aşağı geçirmeye çalışırken sertlik hissediyorum ve bazen vites atlamaları oluyor. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunun kaynağını bulamadım ve çözüm konusunda yardıma ihtiyacım var. Benzer bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Merhaba, Zontes 350 T2’nin vites değiştirme sorunu genellikle vites kutusunda bir sorundan kaynaklanır. Bir tamirciye göstererek vites mekanizmasının kontrol edilmesini öneririm.
Vites değiştirme sorununun sebebi muhtemelen debriyaj ayarlarıyla ilgili olabilir, bir servise gidip kontrol ettirmeni öneririm.
Merhaba, Zontes 350 T2’nin vites değiştirme sorunu genellikle vites kutusundaki yağ seviyesinin düşük olmasından kaynaklanabilir. Öncelikle yağ seviyesini kontrol ederek gerekirse yağ eklemeyi deneyebilirsin. Eğer sorun devam ederse bir motosiklet servisine danışman faydalı olabilir. Umarım sorunun çözümüne kısa sürede ulaşırsın