C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

125 MG Deluxe Gaz Kelebeği Sorunu

5 görüntülenme 20.11.2025 20:30 metin.firtina32
Merhaba, 125 MG Deluxe model motosikletimde gaz kelebeği sorunu yaşıyorum. Gaz kolu çevrildiğinde motorun tepki vermemesi ve düzensiz çalışması gibi problemlerle karşılaşıyorum. Bu durum özellikle hızlanma anlarında can sıkıcı bir hal alıyor. Sorunu çözmek için servise götürmeyi düşünüyorum ancak öncelikle sorunun ne kaynaklandığını anlamak istiyorum. Yaşadığım bu gaz kelebeği problemi motosikletimin performansını olumsuz etkiliyor ve sürüş keyfimi azaltıyor. Umarım bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri vardır. Teşekkürler.

Yorumlar

A
anil.esen83
08.02.2025 01:28

125 MG Deluxe modelindeki gaz kelebeği sorununun genellikle karbüratörde birikmiş kir veya tıkanıklıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Karbüratörü temizleyerek ve gaz kelebeğini kontrol ederek sorunu çözebilirsiniz. Eğer bu işlem sorunu çözmezse, bir servise giderek detaylı bir kontrol yaptırmanızı öneririm.

K
kivanc.dikbas80
08.02.2025 01:56

125 MG Deluxe'nin gaz kelebeği sorunu genellikle temizlik veya ayar problemlerinden kaynaklanır. Kelebeği kontrol etmek ve gerekirse temizlemek sorunu çözebilir.