Geçen hafta KTM 150 EXC TPI model motosikletimi aldım ancak yakıt tüketimi konusunda ciddi sorunlar yaşıyorum. Normal şartlarda bu modelin oldukça ekonomik olması gerekiyor ancak benim motosikletim inanılmaz derecede fazla yakıt tüketiyor. Günlük kullanımda normalden çok daha fazla benzin harcamam gerekiyor. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor ve sorunun ne olduğunu bir türlü çözümleyemiyorum. Yardım edebilecek var mı?
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
150 EXC TPI’nin yakıt tüketimi sorunu genellikle hava filtresinin kirlenmesinden kaynaklanabiliyor. Bu yüzden düzenli olarak hava filtresini kontrol edip temizlemek, yakıt tüketimini olumlu yönde etkileyebilir.
150 EXC TPI’nin yüksek yakıt tüketimine sahip olması genellikle yanlış karışım oranlarından kaynaklanabilir. Karbüratör ayarlarını kontrol ettirmek ve hava filtresini temizlemek sorunu çözebilir.
150 EXC TPI’nin yüksek yakıt tüketim sorunu genellikle hava-yakıt karışımının ayarlarıyla ilgilidir. Öncelikle enjektörün temizliği ve hava filtresinin durumu kontrol edilmeli. Ayrıca egzoz sistemi de gözden geçirilmelidir.