C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Ares 125 Vites Geçiş Sorunu

11 görüntülenme 20.11.2025 20:30 burcu.kalayci26
Ares 125 model motosikletimde vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçişte sık sık zorlanıyorum. Debriyajı tam olarak bıraktığımda vites geçişinde gecikme yaşıyorum ve motorun gücünü tam olarak alamıyorum. Bu durum özellikle trafikte ilerlerken can sıkıcı olabiliyor. Sorunun neden kaynaklandığını ve nasıl çözülebileceğini merak ediyorum.

Yorumlar

N
nazmi.akbaba39
01.03.2025 12:49

Vites geçiş sorunu genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabilir. Öncelikle debriyaj kablosunun gerilimini kontrol etmeni öneririm. Eğer sorun devam ederse, vites kutusunun içindeki dişlilerin aşınmış olabileceğini de göz önünde bulundurmalısın.

U
ulas.kafkas95
01.03.2025 13:32

Vites geçiş sorununun nedeni genellikle debriyaj ayarları veya zincir-gidon ayarı olabilir. Öncelikle bu kontrolleri yaparak sorunu çözebilirsin.

A
alp.Ilteris47
02.03.2025 00:14

Ares 125'in vites geçiş sorunuyla karşılaşan birçok kişi var. Bu durum genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanabiliyor. Debriyajı kontrol ettirip gerekli ayarlamaları yaptırarak sorunu çözebilirsin. Eğer sorun devam ederse, motosiklet servisine göstermekte fayda var.