C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Arora Alfa 110 Vites Geçiş Sorunu

7 görüntülenme 20.11.2025 20:30 mustafa kemal.isik76
Merhaba arkadaşlar, Arora Alfa 110 motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken sık sık zorlanıyor ve gıcırtı sesi geliyor. Bu durum sürüş keyfimi oldukça etkiliyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunun kaynağını anlamak için birkaç kez servise götürdüm ancak henüz net bir çözüm bulunamadı. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor ve motosikletimi kullanırken sürekli tedirgin olmama sebep oluyor. Yaşadığım bu vites geçiş sorunu hakkında tecrübesi olan veya benzer bir sorun yaşamış olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Yorumlar

S
serdar.tokuc38
21.02.2025 10:11

Arora Alfa 110'un vites geçiş sorunu yaşamanızın nedeni genellikle debriyaj ayarlarıyla ilgilidir. Öncelikle debriyaj kablosunun gerginliğini kontrol ederek sorunu çözebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, debriyaj balatasının değişmesi gerekebilir.

B
burcin.Ilteris62
21.02.2025 13:50

Vites geçiş sorununun nedeni genellikle debriyaj ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle debriyajı kontrol ettirmen ve gerekirse ayarlatman faydalı olabilir.

T
tanju.temiz48
21.02.2025 21:32

Arora Alfa 110'un vites geçiş sorunu yaşamanız oldukça can sıkıcı olabilir. Bu tür sorunlar genellikle vites ayarlarının kontrol edilmesiyle çözülebilir. Öncelikle vites kutusunun ve debriyajın bakımını yaptırmanızı öneririm. Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir servisten destek almanızda fayda var.