Arora AR 100-8 Klasik Çelik motorumda maalesef marş sorunu yaşıyorum. Motoru çalıştırmak için marşa bastığımda çoğu zaman motorun çalışmadığını fark ediyorum. Birkaç kez denedikten sonra ancak motorun çalıştığını görebiliyorum. Bu durum beni oldukça zorluyor ve günlük kullanımımı olumsuz etkiliyor. Marş sorununu çözmek için ne yapabileceğim hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Otomobil Soruları, Blog Yazıları ve Gerçek Deneyimler
Arora AR 100-8 Klasik Çelik motorunda marş problemi yaşıyorsanız öncelikle akünün bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, marş motorunu veya ateşleme sistemi bileşenlerini kontrol ettirmenizde fayda var.
Merhaba, marş problemi genellikle batarya veya ateşleme sistemiyle ilgili olabilir. Öncelikle bataryayı kontrol etmenizi ve gerekirse şarj ettirmenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, ateşleme sisteminde bir arıza olabilir, bu durumda uzman bir servise danışmanızda fayda var.
Marş sorununu çözmek için öncelikle motorun aküsünü kontrol etmeyi unutma, zira zayıf bir akü marş sorunlarına neden olabilir.