C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

KTM 450 SXF Motorunda Yağ Sızıntısı Sorunu

11 görüntülenme 20.11.2025 20:30 efe.gencay22
Merhaba, KTM 450 SXF motosikletimde yağ sızıntısı sorunu yaşıyorum. Motoru çalıştırdıktan sonra alt kısımdan hafif yağ damlaları gelmeye başladı ve bu sorun giderek artıyor. Motosikletimi kullandıktan sonra alt kısımda biriken yağ lekelerini fark ettim ve endişelenmeye başladım. Yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmeme rağmen sızıntının kaynağını bulamadım. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor ve motosikletimin performansını da olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediyorum. Yağ sızıntısıyla ilgili daha önce böyle bir sorun yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı? Teşekkürler.

Yorumlar

R
raif.efeoglu31
14.02.2025 16:09

Yağ sızıntısı genellikle contaların veya contaların yıpranmasından kaynaklanır. Öncelikle contaların kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekebilir. Ayrıca motorun aşırı ısınmasına neden olabileceği için bu sorunu hızlıca çözmeniz önemlidir.

T
tan.kalayci88
14.02.2025 20:31

Yağ sızıntısı genellikle contalardan veya keçelerden kaynaklanır. Öncelikle contaların sıkı olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Eğer sorun devam ederse, motorun alt kısmını detaylı incelemekte fayda var. Ayrıca, yağ seviyesini düzenli olarak kontrol etmek de gelecekteki sorunları önleyebilir.