C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Mercedes-Benz 230 Vites Geçişlerinde Sorun Yaşıyorum

10 görüntülenme 20.11.2025 20:29 Deniz Yavuz
Mercedes-Benz 230 model aracımda vites geçişlerinde sıkıntı yaşıyorum. Özellikle yavaşlayıp durduktan sonra tekrar hızlanırken vites geçişlerinde gecikme yaşıyorum. Vitesler arasında geçiş yaparken sarsıntı hissediyorum ve vitesin istediğim zaman düzgün bir şekilde geçmemesi nedeniyle sürüş keyfim azalıyor. Bu sorun özellikle şehir içi trafiğinde can sıkıcı olabiliyor. Araç servisine götürdüm ancak sorunun kaynağını tam olarak tespit edemediler. Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor ve güvenlik açısından da endişe yaratıyor. Yardımınızı bekliyorum.

Yorumlar

L
Levent Tunç
08.02.2025 01:11

Vites geçişlerinde yaşadığınız sorunun sebebi büyük olasılıkla debriyaj sistemindeki bir sorundan kaynaklanıyor olabilir, debriyajı kontrol ettirmenizi öneririm.

H
Hasan Çelik
08.02.2025 13:22

Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız, öncelikle şanzıman yağı seviyesini kontrol ettirerek düzenli bakım yaptırmayı unutmamanız önemli olabilir.

İsmail Bekar
08.02.2025 18:22

Bu tür bir sorun genellikle vites kutusundaki yağ seviyesinin düşük olmasından kaynaklanabilir. Öncelikle yağ seviyesini kontrol ettirerek sorunu çözebilirsin.