Merhaba, Mondial 125 MT motosikletimle yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum. Gazı yokuş yukarı çevirdiğimde motor birdenbire kesiliyor. Bu durum beni sık sık zor durumda bırakıyor ve güvenlik endişesi yaratıyor. Sorunu çözmek için birkaç kez servise götürdüm ancak hala net bir çözüm bulunamadı. Bu durum beni oldukça endişelendiriyor ve motosikletimi güvenle kullanamıyorum. Umarım bir çözüm bulabiliriz. Teşekkürler.
Mondial 125 MT Gaz Yokuş Yukarıda Kesiliyor
10 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
sabri.Onal67
Yorumlar
O
orhan.eken95
18.02.2025 17:56
Merhaba, gaz yokuş yukarıda kesilme sorunu genellikle karbüratör ile ilgili olabilir. Karbüratör temizliği yaparak veya ayarlarını kontrol ettirerek sorunu çözebilirsin. Eğer sorun devam ederse, bir servise göstermen faydalı olabilir. Güvenli sürüşler
F
filiz.esen89
18.02.2025 23:02
Merhaba, sorununuzun sebebi yakıt hattında tıkanıklık olabilir. Yakıt hattını kontrol ettirip temizletmenizi öneririm. Ayrıca karbüratörün temizlenmesi de gaz akışını düzeltebilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz, iyi sürüşler
T
tayfun.gok84
19.02.2025 14:29
Araç ağırlığı ve yokuş eğimi nedeniyle motorunuzun gücü yetersiz kalabilir. Daha yüksek devirde vites değiştirmeyi deneyebilirsiniz.