C
Carsece
Kategoriler
Tüm Blog Yazıları

Peugeot 307 Vites Geçişlerinde Sorun Yaşıyorum

13 görüntülenme 20.11.2025 20:29 İbrahim Ulusoy
Aracım Peugeot 307'de vites geçişlerinde sorun yaşıyorum. Özellikle yavaşladığımda veya durduğumda vitesi boşa alırken gıcırtı sesi geliyor ve vitesi takarken zorlanıyorum. Bu durum özellikle şehir içinde trafikte ilerlerken can sıkıcı olabiliyor. Sorunun ne kaynaklandığını anlamaya çalışıyorum ama bir türlü çözüm bulamadım. Bu durumu daha önce yaşayan veya çözüm önerisi olan var mı acaba? Teşekkürler.

Yorumlar

B
Burak Korkmaz
03.02.2025 02:37

Vites geçişlerinde sorun yaşamanın nedeni genellikle debriyaj sistemindeki sorunlardan kaynaklanır. Öncelikle debriyaj balatası ve debriyaj baskı diskinin kontrol edilmesi önemlidir. Ayrıca debriyaj hidrolik sistemi de sorun yaratabilir, bu yüzden onun da kontrol ettirilmesi gerekebilir.

L
Levent Tunç
03.02.2025 08:52

Vites geçişlerinde sorun yaşıyorsanız öncelikle debriyaj ayarlarını kontrol ettirmenizde fayda var. Eğer sorun devam ederse vites kutusunun bakımını yaptırmanızı öneririm.

İsmail Bekar
03.02.2025 11:15

Vites geçişlerinde sorun yaşamanın nedeni genellikle debriyaj sistemindeki bir arızadan kaynaklanır. Öncelikle debriyaj balatasını kontrol ettirmen ve gerekirse değiştirmen faydalı olabilir. Ayrıca vites kutusundaki yağ seviyesini de kontrol ettirmeyi unutma.