Merhaba, Zontes 350 D model motosikletimde vites geçiş sorunu yaşıyorum. Özellikle 2. vitesten 3. vitese geçerken sıkıntı yaşıyorum, vites değişimi sırasında ani bir tıkırtı sesi geliyor ve vites geçişi zor oluyor. Bu sorun sadece belirli bir hız aralığında değil, farklı hızlarda da karşıma çıkabiliyor. Sorunu çözmek için ne yapabileceğim konusunda bir fikrim yok, bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Yaşadığım bu vites geçiş sorunu motosiklet sürüş keyfimi olumsuz etkiliyor ve güvenlik konusunda da endişeler yaratıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Zontes 350 D Vites Geçiş Sorunu
8 görüntülenme
•
20.11.2025 20:30
•
Ozdemir.gokturk99
Yorumlar
B
bulent.erginsoy72
14.02.2025 03:00
Vites geçiş sorununun sebebi genellikle debriyaj ayarı veya zincir gerilimi ile ilgili olabilir. Öncelikle bu kontrol edilmeli. Eğer bu ayarlar düzgünse, vites kutusunun içindeki yağ seviyesini kontrol etmek de faydalı olabilir. Eğer sorun devam ederse, bir servis merkezine danışmanı öneririm.
C
cemalettin.eris10
14.02.2025 07:58
Zontes 350 D'nin vites geçiş sorunu yaşaman oldukça can sıkıcı olabilir. Bu durumda öncelikle yetkili servise danışarak detaylı bir kontrol yaptırmanı tavsiye ederim.